EPS Gjutning

EPS-gjutning, eller användningen av expanderad polystyren (EPS) cement, är en innovativ teknik inom bygg- och konstruktionsbranschen. 

Denna produkt, som består av "frigolitkulor" (små EPS-kulor) blandat med cement, har visat sig vara ett utmärkt fyllnadsmaterial för en mängd olika projekt, från fundament och väggar till isolering.

En av de mest framträdande fördelarna med EPS-cement är dess enastående isolerande egenskaper. Dessa lätta frigolitkulor, när de kombineras med cement, skapar en struktur som är mycket effektiv för att hindra värmeförlust. Detta gör det till ett idealiskt material för energieffektiv konstruktion, vilket kan hjälpa till att minska energikostnaderna och stödja en mer hållbar livsstil.

Ett annat kännetecken för EPS-cement är dess självuttorkande natur. Tack vare denna egenskap kan tjocka lager av EPS-cement appliceras snabbt, vilket betydligt minskar torktiden jämfört med traditionell cement. Detta snabbar upp byggprocessen och tillåter större flexibilitet i projekttidslinjer och resursplanering.

När det kommer till vikt, sticker EPS-cement ut på ett betydande sätt. Med en vikt på endast 350 kg/m2 är det mycket lättare än traditionell betong, som typiskt väger runt 2400 kg/m2. Denna lätta vikt gör det lättare att transportera och hantera, vilket resulterar i lägre transport- och arbetskostnader. Samtidigt behåller EPS-cement sin strukturella integritet och hållbarhet, vilket gör det till ett pålitligt alternativ till tyngre byggmaterial.
I allt, EPS-gjutning ger en rad fördelar som kan optimera och effektivisera byggprocessen. Dess isolerande egenskaper, snabba installation och lätta vikt gör EPS-cement till ett innovativt och kostnadseffektivt val för dagens byggprojekt.
Välkommen att ringa oss direkt på 0763-384 246 eller fyll i formuläret så svarar vi snarast möjligt.